Newsfeed

Ævangelist: Providing further inward hell-synthesis…..

Ævangelist - Dream An Evil Dream III

Originating in U.S. and now located in Finland & France, dark esoteric musical entity Ævangelist are back with their new opus titled Dream An Evil Dream III. The one-track record is the third excursion into the darkest realm of heavenly melancholia within the outer dark, to be released on February 22nd, 2021 via Dead Seed Productions. An ambient video was crafted to give a visual effect to the exploration of the sound: The track Dream An Evil Dream III (Part 1)

Mastermind and visionary Matron Thorn (Benighted In Sodom, ex-Bethelehem) founded Ævangelist in 2009. Since then the band released several acclaimed records, collaborations, and made several exclusive and clandestine live appearances. Now he is back with a brand new, augmented line-up which consists of new permanent vocalist Stephane Gerbaud (ex-Anosexia Nevrosa) with a very special guest appearance by Laurent Clément (The Reptilian Session, ex-Christcide) providing further inward hell-synthesis.

 The artwork is crafted by occult artist Carlos Andrés Eckhardt and the layout was conceived and assembled by Laurent Clément. Dream An Evil Dream III was recorded by Ævangelist, mixed by Matron Thorn and mastered by Jeremie Bezier (Emptiness, ex- Enthroned) via Blackout Studios, Belgium.

Metalmatt sates about the new album, «Absolutely astonishing work of art! Love everything about it. The obscure and cerebral nature of the atmosphere, the hypnotic and disturbing guitar-work, Stephane’s vocals are even more beastly and frightening than ever before. Yep, this is going to be a masterpiece».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*