Newsfeed

Mad Crayon: With the result of years of work and passion…..

Mad Crayon - Drops

Drops is the new album from the band Mad Crayon. Formed since 1986, they have released four albums and a number of collaborations for various progressive projects. Known throughout the world as one of the most interesting Italian prog bands since the 90s.  

The band Red Crayon states about their new album, «The fact that you can download this album for free, doesn’t mean that we think it’s worthless music. It is the result of years of work and passion. We have been playing together for more than thirty years, and making music is a gift for our lives, we couldn’t live without it. We have long since abandoned the idea of making money by selling records, especially in recent years, and our greatest desire is that our music reaches a high number of listeners».

«So we invite you to listen to Drops, download it from Bandcamp and, if you like, reciprocate by supporting it on Bandcamp itself, sharing it on your social media, following us on Facebook or YouTube; writing reviews, talking about it to your friends. This would be the most important reward for us. Thanks! Alessandro, Daniele, Federico, Daniele».

Tracklist:

1. A Sort Of Incoming (3:54)

2. Bloody Days (6:01)

3. Where You Cannot Lie (9:16)

4. The Ape (9:50)

5. Evening Comes (4:37)

6. Disturbed Love (2:52)

7. Down The Trench (9:00)

8. Mad Crayon Run (6:03)

9. The Glitter Of Your Life (6:09)

10. Way Out (1:46)

Total Time 59:28

Line-up

Alessandro Di Benedetti (Inner Prospekt) – Keyboards, Piano, Vocals

Daniele Agostinelli – Keyboards and Vocals

Federico Tetti – Guitars, Keyboards and Vocals

Daniele Vitalone – Bass, Guitars and Keyboards

   With:

Nicolas Bonneyrat – Drums (2, 4, 7, 8)

Max Saidi – Drums (6, 9)

Giovanni Maucieri – Drums (5)

Chris Brush – Drums (3)

Nicole Carino – Backing Vocals (2)

Elara Marucci – Backing Vocals (5)

Enrica Dionigi – Phone Voice (3)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*