Newsfeed

1782: With their heaviest and creepiest material …..

1782 – From The Graveyard

In 1782 Anna Göldi was condemned, she was tortured and killed, this was the last witchcraft trial in Europe.

Marco Nieddu (24Moons / Raikinas) and Gabriele Fancellu (Raikinas) have formed a doom band called 1782 in honor of all the witches murdered.

Italian occult doom merchants 1782 sign to Heavy Psych Sounds for the release of their sophomore full-length From The Graveyard. It will be released on March 26th, and you can hear a creepy first track entitled Priestess Of Death now!

1782 about the new song: «Accabadora is a figure that existed in Sardinia. She was a woman dressed in black who put an end to people’s suffering. The last testimony of her intervention dates back to 1952. She wandered around the village at night in search of open doors, if she found one it meant that inside that house a life was about to extinguish. She had her wooden hammer and with it, gave a strong blow to the back of the head, putting an end to the person’s suffering. She was also called the Priestess Of Death. This song wants to convey the feeling you could have while waiting for this woman —  anxiety, torment and perhaps peace».

1782`s new album From The Graveyard is eight tracks and 43 minutes of pure occult doom, taking you into the darkest alleys of the unknown. The album was recorded straight after their Doom Sessions Vol.2 release, and stands as their heaviest and creepiest material to date. 1782 invited their friends Nico Sechi on Hammond organ and Alfredo Carboni on synth. As for their eponymous debut, the artwork was designed by SSCVLT.

From The Graveyard was recorded, mixed and mastered in November 2020 by Alfredo Carboni at RKS Studios in Ossi, Sardinia (Italy). It will be released on 26th March, 2021 via Heavy Psych Sounds Records.

– Ultra LTD Test Press

– Ultra LTD Side A/Side B Gold/Black vinyl

– LTD Splattered Purple/Transparent vinyl

– Black vinyl

– CD and digital

TRACKLIST

1. Evocationis (Intro)

2. The Chosen One

3. Bloodline

4. Black Void

5. Inferno

6. Priestess of Death

7. Seven Priests

8. In Requiem

1782 is:

Marco Nieddu – Vocals, Guitar

Gabriele Fancellu – Drums

Francesco Pintore – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*