Newsfeed

Mercy Kill: With post-punk inspired song….

Mercy Kills – New Rule

The Mercy Kills release new EP New Rule on 12th February, out via Golden Robot Records.

New Rule is the debut EP by Melbourne dirty / sleaze rock band The Mercy Kills. Written and produced in 2010, this five-track release has strong elements of the four members influences, with elements of post-punk, grunge and rock ‘n’ roll. The Mercy Kills are proud that it stands strong, alongside the music they have produced over the ten years since.

Initially New Rule was only available as a short run of CD’s and was never officially released. The band have always felt this as a thorn in their side and are now happy to see it getting out there through Golden Robot Records and will be released on 12th February. The track Fall,

Fall is the post-punk inspired song is about trying to keep in control of your life, while things feel like they are falling apart around you. This high energy track has always been a favorite between the band members and is still relevant to them today.

Check out the video for ‘Fall’ here: https://youtu.be/Lc-8VOG1HWk

Mix two parts dirty rock with two parts sleaze punk and you get a four shot cocktail called The Mercy Kills featuring Mark E (Vox/Guitar), Jen X Costello (Bass/Vox), Nathalie Gellé (Guitar/Vox) and Josh Black (Drums).

Their tastes in music, the desire to write great songs and blast out a killer live show were the key factors shared by this four-piece outfit.  The Mercy Kills took their name from a line in The Rocky Horror Picture Show, It was a mercy killing.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*