Newsfeed

Neorhythm: Man, his essence, fate and role in the history of the planet Earth and the Universe…..

Neorhythm - Evils

Neorhythm is a metal band whose work is based on the heritage of genres such as groove metal, math metal and death metal. The main theme of the songs is Man, his essence, fate and role in the history of the planet Earth and the Universe.

Prolific duo Neorhythm are set to release new EP Evils. As a conceptual link between Terrastory and the next full-length album, the band presents new EP Evils, sung completely in Russian language. Having studied the history of Planet Earth and all mankind in large stages, it became interesting for the duo to consider poetically and musically the vile animal features of a particular human society, which entailed much of the terror that our whole history has undergone, highlighting in this work the main mortal sins of people, precisely in the band’s own interpretation of this concept.

Evils are the duo’s tablets. Evils is about our common vices, internal and external, each of us individually and of society, as a whole, haunting all civilizations from the beginning of time and, probably, never erasable, because such is our dual nature. The track Рабство/Servitude

Musically, Neorhythm can be described as a mixture of metal genres such as Groove, Death, Math, Thrash and Progressive Metal, which may resemble in various ways bands like Gojira, Pantera, Death, Mudvayne, Meshuggah, and Mnemic. The band uses different languages of Planet Earth in their lyrics (English, Russian, Latin, Volapuk, Ancient Greek). The track Гнев/Wrath,

The Neorhythm duo originates in 2017 in Lapland. Two researchers begin their creative narration in June 2018 with the album Zetetic, containing cosmological and futuristic themes, as well as the themes of general galactic values of a philosophical plan. A continuation of this work in November of the same year was the mini-album Meteoric Thoughts, which musically and lyrically completed the theme of the debut album.

Subsequently, the band decided to continue and develop with each next release their own ontological concept of studying the World and Man. The next album Terrastory, released in March 2020, completely dedicated to the Planet Earth and in stages tells the entire history of the Earth and mankind, reflecting different eras and civilizations, lyrically and musically. Man and the study of sociology and psychology of human society became the subject of the next releases.

Evils is mixed by Roman Arsafes, and the cover art by Orm Embar and Roman Arsafes,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*