Newsfeed

Olde: With a complete tour de force this time…..

Olde - Pilgrimage

Malton is a neighbourhood in the northeastern part of the city of Mississauga, Ontario, Canada. On Saturday, October 25, 1969 at 2:55 PM a natural gas line leak caused an explosion and fire at the Four Corners. 45 years later a much more pleasant episode happen when the band Olde was formed in Malton. Back then the band name was Corvuss but soon they changed to Olde.

Olde is a Canadian sludge / doom outfit, and their brand new album is entitled Pilgrimage! While their last full length on STB Records, Temple, turned some heads, this release is a complete tour de force!! Pilgrimage ups the ante on every level and is 2x heavier, sludgier, and uglier than its predecessor. The track A New King,

Over 2019 and early 2020, Olde wrapped the writing and recording of their third full-length, Pilgrimage. The album is another step up in all aspects maintaining Olde’s penchant for punishing heaviness while still focusing on melodies and rock n’ roll sensibilities.  Fans of the band will no doubt be pleased by their never-wavering commitment to earth heaving riffs, and while the songs might be more nuanced, they are the bands best. Pilgrimage also features guest solos from Chewy Daniel Mongrain of Voivod and Nichol S. Robertson. Olde is for fans of : High On Fire, Entombed (non-Death Metal days), Trouble, and the Melvins.

Line-up:

Greg Dawson & Chris Hughes | Guitars

Doug McLarty | Vocals

Ryan Aubin | Drums (and two fiery guitar solos)

Cory McCallum | Bass

Recorded/Produced/Mixed/Mastered in ‘19/20 at BWC Studios by Greg Dawson.

Guest musicians: Daniel Chewy Mongrain (Voivod), guitar Nichol S. Robertson,  guitar Nick Teehan- saxophone! Cover art by Alexandre Goulet, and photography by Samantha Carcasole.

Track Listing:

Pilgrimage

A New King

Medico Della Peste

In Defiance

The Dead Hand

Depth Charge

Under Threatening Skies

Wastelands

Om Ulf Backstrøm (6048 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*