Newsfeed

Polyfeen: With charismatic Hammond organist…..

Polyfeeen – Den Sidste Ville

Polyfeen is musically anchored in the progressive psychedelic rock genre and are constantly challenging and developing the genre. The song writing is centered around the front man, lead singer and bass player Michael Stanley and the charismatic Hammond organist and virtuosi Per Hugo Rotbøll. The band is completed with Torsten Lefmann on guitar and Karsten (Mons) Mansa on drums. The album Den Sidste Ville was relased sometimes ago.

Tracklist:

1. Den Sidste Vilde (3:10)

2. Disen (5:01)

3. I Hope You’re Happy (6:56)

4. Syrerock Er Tilbage (5:00)

5. Mental Barrier (4:37)

6. Ilden (7:43)

Total Time 32:27

Line-up

Michael Stanley – vocals, bass

Per Hugo Rotboll – keyboards

Torsten Lefmann – guitars

Karsten Mons Mansa – drums

Polyfeen spread their wings in the psychedelic fuzz and space echo universe and is musically anchored in the progressive psychedelic rock genre. Greatly inspired by Pink Floyd and Deep Purple Polyfeen add a new modern touch to the genre adding synthesizer and intense dance drumbeats in the mix.

The song writing on the album is centered around the front man, lead singer and bass player Michael Stanley and the charismatic Hammond organist and virtuosi Per Hugo Rotbøll, constantly challenging the psychedelic genre, moving from ear hangers lead by the excellently played acoustic and electric guitars by guitarist Torsten Lefmann accompanied by Stanley’s intense lead vocals to an instrumental synthesizer high paced dance song with a psychedelic twist that will make any listener indulged to the tough beat by drummer Karsten Mons Mansa.

The quartet even features the grand piano in a melodic song which especially with Stanley piano playing and lead vocal leads you in direction of the Lennon solo period from the early 70’s. The album features backwards guitars, coral sitar, heavy bass fuzz and a number of 70’s analogue synthesizers. You will be taken back to the early 70’s with a modern twist in a psychedelic universe with extensive guitar and Hammond organ solos. Throughout the album the lyrics are focused round the unrealized potential in all humans regardless of origin. We hope you’ll find the above in the track Mental Barrier.

The mixing of the album was done by Johnny Sangster, from the Crackle & Pop! Studio in Seattle, US contributing to generous amounts of Space Echo to the album. Mastering was done with their old friend Flemming Rasmussen from Sweet Silence Studio, Denmark. To complete the art-piece the front cover has been painted by their friend, the Danish, highly controversial artist Kristian Von Hornsleth.

Link:
Facebook

Polyfeeen – Den Sidste Ville

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*