Newsfeed

Helsinki Horizon: With a juxtaposition of cinematic soundtrack and savage imagery……

Norwegian Cinematic post-rock trio Helsinki Horizon releases mini-album Signal Flares on January 21st.

Helsinki Horizon is a sunrise mixed of retro synths, loopy pianos, melodic basslines and punchy drums in a sunset of droning guitars, moody cellos and vocals. All of it randomly colliding in a juxtaposition of cinematic soundtrack and savage imagery.

The 6 track mini-album features collaborations with Cellist Dalai Cellai (Antiqva), drummer Tomas Järmyr (Motorpsycho, Yodok), singer Nicole Carino and singer/avant-garde pop act Öllegård Bengtsdotter.

Tracklist:

Current

The Miner and The Rime

Signal Flares

Mirth Creek

Fragments

Almlia

Line-up:

Snorre Hovdal: Bass, keys and guitar.

Eivind Fjøseide: Guitar

Geir Knarbakk: Drums

Recorded at Spiren Studio and produced, mixed and mastered by Rune Stavnesli at Stavmix Studio.

Helsinki Horizon was formed by bassist Snorre Hovdal back in 2014, after he had been writing on conceptual cinematic sound track instrumentals for a period. After reaching out to collaborators he ended up getting a request to compose several 1 minute ideas for other artist.  Snorre Hovdal had become a little too attached to some of the ideas, so he decided to withdraw them, and bring them into Helsinki Horizon: With a juxtaposition of cinematic soundtrack and savage imagery…….

Link
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*