Newsfeed

Andrew Stone: With love for all the great British and American bands of the early 70`s…..

Andrew Stone - The Pilgrim

Andrew Stone has been a musician for a while now. He was born in the fifties, and loved all the great British and American bands of the early 70’s. He has had a career as a musician, a sound engineer, producer, and record company boss.

Now, he has fulfilled his ambition to bring his love for English Progressive Rock into one album The Pilgrim. A true representation of his pilgrimage, and a life in music. 

Andrew Stone states about The Pilgrim, «This is a 5 Song album.

I was inspired to create this album by a story, namely Kim, by Rudyard Kipling, and in particular the pilgrimage of an aged Tibetan monk through the plains and mountains of India as he searches for a sacred river, which he believes will bring him Enlightenment.

Although this album is a solo project, it has been made possible by the wonders of modern technology, and through collaboration. This has allowed four friends from opposite sides of the Atlantic to re-visit a musical relationship which had its genesis at a UK Midlands University in 1979, where we formed a band known as “Tiny Lites”. This, at least for me, prompted a lifetime’s career in music, and continues to inspire and motivate my creative world to this day.

In this sense, The Pilgrim is not just about a character in a book, it is also about me. My heartfelt thanks to everyone who contributed and made this possible.

Tracklist:

1. A Hundred Thousand Years (5:20)

2. The Universe Is Dancing (v2.0) (6:51)

3. Sanctified (5:15)

4. Tocil Wood (6:07)

5. The Pilgrim Suite (22:42)

   Part 1: The Disciple

   Part 2: Wheel of Life

   Part 3: Dreamcatcher

   Part 4: In the Mountains

   Part 5: Bazaar

   Part 6: Meditation

   Part 7: Revelation

Total Time 46:15

Line-up:

Andrew Stone: Bass, Fretless Bass, Electric and Acoustic Guitars, Thumb Piano, Guitar Synth and Mellotron,Vocals, Slide Octave Mandolin

  With

Alexandra Stone: Acoustic Guitars & Terz (1, 5)

Michael McClure: Acoustic Guitars (4), Keyboards (4, 5), Electric Guitar and Ebow (5)

Simon Whitbread: Drums (1-4)

David Blackburn: Drums and Percussion (5)

Andrew Faunch: Electric Guitars & Keyboards & Programming (5)

Link:
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*