Newsfeed

La Horsa Bianca: The tracks began talking to each other in surprising ways…..

La Horsa Bianca - Diluvian Beat

Diluvian Beat is the last effort from the Ukrainia band La Horsa Bianca that offers psych art rock.

The band states,  «As this record grew during the 13 months that we’ve been making it, the tracks began talking to each other in surprising ways; a kind of concept slowly revealed itself, and it was: floods».

«The six tracks on the album form three pairs. 1/6: The two poetry-based songs that bookend the album (both poems reference tsunamis and floods) were written in June 2019 and June 2020, exactly a year apart».

«2/5: Moving inwards, track two and track five are the oldest ones on the album, written in 2016 before the band officially began, never recorded until now. A Missage, named in reference to the flood in Winnie-the-Pooh, provides a calm-before-the-storm moment, while its counterpart ‘It’s not but damn’ has a part in the middle that we call Tsunami, for obvious reasons when you listen to it».

«3/4: The middle tracks The Mouse Principle and Laws Of Slow Motion are pretty new, written in 2019-2020. They don’t bear any specific diluvian-centric reference, but you can feel how Mouse hits like a wave coming in, while Slo-mo pulls you back in a fleeting respite».

«The Greek for flood is kataklysmos, so the theme feels rather apposite as we ponder the times we found ourselves in. The feeling of being gradually engulfed by things we can’t control is sort of reflected in the flow of the album».

Tracklist:

1. Encyclica (5:40)

2. A Missage (7:52)

3. The Mouse Principle (6:58)

4. Laws Of Slow Motion (6:51)

5. It’s Not But Damn (9:02)

6. Сурми останнього дня (Trumpets Of The Latter Day) (5:43)

Total Time 42:06

Line-up:

Eugene Manko: bass, flute, saxophones and assorted horns, Mel9-o-Tron and assorted keyboards, acoustic guitar, bouzouki, percussion, vocals

Olga Ksendzovska: electric organs, synths, piano, alto trombone

Kirill Gonchar: electric guitar

Andrew Brahin: electric guitar, classical guitar

Igor Avdeyev: drums, vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*