Newsfeed

Reality Suits: With a fusion of modern and classic rock…..

Reality Suits – Kiss The Ring

Reality Suite is a bit of a New Jersey super-group. Their fusion of modern and classic rock is a fairly compelling mix since they really don’t sound like any other indie band I can think of, stated Jim Testa, contributing writer to Rolling Stone magazine and founder of Jersey Beat fanzine. The single, Kiss The Ring has received the most international praise in addition to tracks Dead To Me, Bury Me Alive and Cut, Burn, Bruise

Formed in North Haledon, New Jersey in 2013 by childhood friends Brian King (drums,) Antonio Valenti (bass,) and Joe Padula (guitars) – their ambitions have been to produce heavy, melodic rock. After several male and female vocalists, Kimmii Heart joined establishing the definitive line-up known today worldwide.

Their self-produced 2015 debut album, Skinn (4K Deep Records) established the band and became a social media sensation. Tracks Wingman, Die Dreaming, and Playing With Fire remain to be fan favorites. The success of their debut led to the relationship with two-time Grammy nominated Mixing/Recording Engineer, Mike Ferretti (Sevendust, Saliva) and Earl Cohen (Lady Gaga, Jessica Simpson) for their second critically acclaimed album, Awaken (Lions Pride Music). Released on a Danish independent label, Reality Suite had a more intense international marketing campaign.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*