Newsfeed

Børeal: With a musical and lyrical description of the chaos that surrounds us…..

Børeal - Las Mariposas Agitan Sus Alas

Børeal is a science inspired prog/alternative rock/ alternative metal band from Bogotá – Colombia. The band states, «made from reason, exalting nature, its events and the perception at the individual level that we have about them, is a musical and lyrical description of the chaos that surrounds us».

Colombian Prog-Rock/Alt-Metal band Børeal, heavily influenced by Mastodon, Baroness, Coheed & Cambria, released late last year their debut EP Las Mariposas Agitan Sus Alas which translated is Butterflies Flap Their Wings.

Børeal does not seek to classify its sound within a single style of rock or metal. The proposal leans towards prog-rock/alt-metal with touches of post-rock, post-metal, rush and some djent.

Their lyrics are framed within a scientific and rational vision of life: the cosmos, nature, existence; not as hazards or whims of deities, or as the result of beliefs and superstitions; for Børeal science and the human intellect are the only ones capable of explaining everything.

Credits:

Recorded by Mateo Urbano at White Bull Recordings, and Daniel Zárate at Mix Factory Estudio; Bogotá – Colombia. Mixed by Mateo Urbano at White Bull Recordings; Bogotá – Colombia and mastered by Dean Hadjichristou at All Buttons In Studio; Ottawa – Canada. Graphic Design/Illustration by Ricardo Linares; Bogotá – Colombia

Produced by Børeal – Colombia 2020

Tracklist:

Origen

Homo Homini Lupus

Anhedonia

Børeal

Line-up:

Ricardo Linares – Rhythm & Lead Guitar, Songwriting & Lyrics

Ivan Baquero – Rhythm & Lead Guitar

Diego Vargas – Drums

Jei Vera – Bass

Camilo Rodríguez – Vocals & Lyrics

For fans of Coheed & Cambria, Tool, Mastodon, Baroness, The Mars Volta, Leprous…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6037 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*