Newsfeed

Trend Kill Ghosts: Starts 2021 with a positive energy and new song…..

Trend Kill Ghosts - Dethrone Tyranny

Brazilian power metal band Trend Kill Ghosts has just released the music video for Dethrone Tyranny, a tribute to the renowned power metal band Gamma Ray. The version features a fast and heavy song with a strong chorus.

Dethrone Tyranny is the song chosen by the band to start 2021 with a positive energy and to give a gift to the fans. «CAt the end of last year we were thinking about doing something for this beginning of the year, so that, somehow, our fans would have a slightly lighter start to the year than last year… But how could we not let go no song from the new album, because we are in the recording phase. So the idea came up to do a tribute, a cover of one of the bands that most influenced us, Gamma Ray, so we could pay tribute to this band so important to us and also give the gift of beginning of the year to our audience», explains guitarist Rogério Oliveira.

The choice of the track Dethrone Tyranny, from the album No World Order, is a kind of sample of what is to come in the next album of Trend Kill Ghosts. «We hope you like it and that this year is much better for all of us !! Great year and Kill Your Ghosts!».

Trend Kill Ghosts is in the studio recording the new album, and posting the Studio Report series on social media, where it shows the recording of each instrument with comments from the members.

Formed in 2018, Trend Kill Ghosts brings together four friends: Diogo Nunes (vocals), Rogério Oliveira (guitar), Maurílio Vizin (bass) and Leandro Tristane (drums), who bet on power metal / melodic metal. Carrying a message through music to inspire people to kill their ghosts and pursue their goals. The band has several references to power metal, with names like Gamma Ray, Helloween, Avantasia, Edguy, Savatage and Stratovarius.

The debut album, Kill Your Ghosts which was released in July 2019 on all digital platforms, received great reviews from the specialized media and features cameos from Ralf Scheepers (Primal Fear, former Gamma Ray and Tyran Pace) in Ghost’s Revolution, Raphael Dantas (SoulSpell, Ego Abscence) and Lúcia Ricardo (EvenDusk) in Promise.

Trend Kill Ghosts is in the studio working on the second album and preparing to resume shows later this year, opening for U.D.O and Symphony X.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*