Newsfeed

High Desert Queen: Postpone their new release…..

High Desert Queen - The Mountain Vs The Quake!

«High Desert Queen music is a journey into the open roads from the badlands of Big Bend to Joshua Tree, with no speed limit or second chance». -Thom Young, featured writer in PBS Newshour, Huffington Post and author of INSTAP

Initially set for March 5th, Austin’s up-and-coming stoner rock outfit High Desert Queen postpone the release of their debut full-length Bury The Queen to June 2021. In the meantime we can listen  to their new single The Mountain Vs The Quake!

Formed in Austin, Texas in 2019 to an eclectic backdrop of influences and styles, as avid adopters of alt-rock progenitors Kyuss and Alice In Chains, the band’s sole aim was to make the kind of music they could file away on their record shelves, alongside the likes of Queens Of The Stone Age, Elder, Tom Waits and The Allman Brothers.

Providing high octane shows that never deliver the same experience twice, High Desert Queen were well on their way to establishing themselves as one of the hardest working rock bands on the Austin music scene. Relocating from Houston in 2020 to accommodate the talents of new bassist Matt Metzger and former Monte Luna drummer Phil Hook, after a handful of rehearsals they found themselves in the enviable position of having twelve songs ready to commit to tape. Undeterred by a series of COVID-related setbacks and lifted by Garney’s endless drive and guitarist Rusty Miller’s inspired new material, High Desert Queen finally completed recording of their debut album Bury The Queen.

Set for a June 2021 release via Lick of My Spoon Records, Bury The Queen was recorded by Jeff Henson (Duel) at Red Nova Ranch studios in Austin, TX; mixed and mastered by Karl Daniel Lidén (Lowrider, Crippled Black Phoenix, Greenleaf) at Studio Gröndahl in Stockholm. K

Ryan Garney – Vocals, Guitar
Rusty Miller – Lead Guitar
Matt Metzger – Bass Guitar
Phil Hook – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*