Newsfeed

Malacoda: With overwhelming visionary prowess and character…..

Malacoda - Crawling Chaos

Unified by creative passion and the insatiable desire that curses all artists to express themselves with the full extent of their artistic vision, this collective of dark melodic metal from North America aims to show the world they are more than your average metal band. Malacoda is comprised of veteran musicians from various creative backgrounds. This combination creates music with overwhelming visionary prowess and character. The track Crawling Chaos,

Malacoda announces the April release for their next EP, Crawling Chaos, independently. Crawling Chaos is the band’s first new release since 2018’s Restless Dreams and is a return to the band’s more cinematic and gothic roots as heard on Ritualis Aeterna (2016) as well as a deeper exploration of melodic vocal hooks as heard on their self-titled debut (2014). In the summer of 2019 the band formed a new live lineup and embarked on a small tour around Ontario, including a final show at Toronto’s legendary Rockpile venue before heading into the studio.

With music described as «dark, foreboding and with lyrics to enjoy as well as unsettle». (Powerplay Mag UK) being a constant in the band’s sound, the next step would be to write a follow up to Restless Dreams. While looking for a drummer, the band recorded throughout the rest of 2019/2020 with friends behind the drum kit. Artwork by Yeganeh Ghasemi.

Track listing:

Crawling Chaos

Deadlights

From The Depths (feat. James Delbridge)

The Harsh Law

Malacoda is:

Lucas Di Mascio : Vocals & Keys

Wes MacDonald : Guitars

Zachary Zak Stulla : Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*