Newsfeed

Anders Buaas: Inspired by Major Arcana….

Anders Buaas – The Magician

Tarot is a very special project that has been in the works for several years. It was mainly written alongside the production of Anders Buaas album trilogy The Witches Of Finnmark in 2017-2018. Tarot contains 22 brand new pieces of music, each describing a card from the Major Arcana in the Tarot deck. Filled with symbolism and hidden meanings the music takes you on the Fools Journey through life. Tarot is also a collaboration with the amazing artist Verena Waddell, who has made 22 original paintings to accompany Buaas´ songs and the Tarot cards.

Buaas states, «These images have inspired artists, composers and authors for many years, and I have always been fascinated by them. I am not a definite believer in Tarot, nor a fortune teller, but my mind is always open for inspiration. Tarot will be ready for release early 2021».

The first track to be released is The Magician. This card represents Inspiration, and Manifestation through Action, among other meanings.

All music written, performed and produced by Anders Buaas, and Buaas has used this instruments electric and acoustic guitars, bass guitar, mandolin, banjo, drums, percussion, glockenspiel, keyboards and theremin.

Paintings by Verena Waddell and recorded at Gand Studio, Larvik, Norway and Mastered by Simon Gibson at Abbey Road Studios, London.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*