Newsfeed

Malice Divine: Assertive and exhilarating song with dark vibe…..

Malice Divine - Malice Divine

Racing out of the gate is Malice Divine’s Malicious Divinity, which is the fastest song on their upcoming debut self-titled album due out February 19, 2021.

Assertive and exhilarating, this song has a very dark and exotic vibe to it. At a consistent 216 BPM throughout, Malicious Divinity is by far the most ferocious song out of the 9 tracks on the upcoming self-titled debut album. The band comments on the track:

«Despite its speed and intensity, there is still quite a bit of variety to be found within the song which ranges from technical riffing to straight-up black metal tremolo picking, tribal drum grooves to intense blast beats, and guitar solos that ranged from being extremely melodic to blistering fast shred. This song is guaranteed to pack the strongest of punches».

The album as a whole is 9 tracks of incredibly melodic and empowering blackened death metal. It is also an incredibly dynamic album too, ranging from different speeds and intensities as well as different moods and emotions. You can also find some nylon string classical guitar playing within the album too. The track In Time,

With tinges of black metal and death metal, while abundant with melody, Malice Divine is recommended for fans of Skeletonwitch, Death, and Wintersun. The full album Malice Divine drops on February 19, 2021.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*