Newsfeed

Marble: With astonishing artwork by Jan Örkki Yrlund…..

Marble - S.A.V.E.

The new album from North Italian melodic metal act Marble is called S.A.V.E. It presents an irrepressible mix of heavy guitar riffs, powerful aggressiveness, amazing guitar solos, surprising keyboard harmonies and original technical rhythms, blended with Eleonora Travaglino’s breath-taking, catchy melodies and epic choruses. S.A.V.E. will thrill fans of both melodic and extreme metal music. The album lyrics are focused on human behavior and entwined with the three theological virtues and the seven deadly sins in a gloomy and decadent mood. S.A.V.E. was released today via Sliptrick Records.

S.A.V.E. was recorded by the group’s bass player, Daniel Fleba, in his Marble Workshop, while the mix and mastering sessions were handled by Giulio Capone (Moonlight Haze). On the track 30 Silver Coins (about the virtues of Hope), there’s a guest appearance of growling vocals from Maurizio Caverzan, singer of death metal act In-Sight, while the track A Darker Shade Of Me (about the sin Wrath), has the melodies of a real string quartet, led by Maestra Barbara Rubin and Maestro Francesco Bossoni.

Lastly, Marble’s album features astonishing artwork, representing the whole concept of the lyrics. The cover and booklet were made by the well-known Finnish artist Jan Örkki Yrlund of Darkgrove Design.

Track Listing:

01. Mine

02. Heartless Disease

03. 30 Silver Coins

04. My Mask Collection

05. What Leads Us To

06. To Feed The Worms

07. A Darker Shade Of Me

08. Where Is The Light

09. Timelines

10. Daymare Town

11. Sins And Virtues Ending

Marble are:

Eleonora Travaglino – Vocals | Paul Beretta – Lead Guitars | Omar Gornati – Guitars | Jacopo Marchesi – Keyboards | Norman Ceriotti – Drums | Daniel Fleba – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*