Newsfeed

Weird Tales: Pays homage to the true founding fathers…..

Weird Tales - Y'all Motherfucker's Forgot Bout Good Ol Son Of A Bitchin Blues

Weird Tales has arisen to heal mental traumas, to patch up injured minds. Pour the whole mess into the music while getting rid of it. Such a mistake. Thrilling riffs began to scratch the festering brain’s wound instead. Treacherous sonic mass has risen like a cancer while greedily absorbing the remnants of consciousness. Not everyone was able to bear it. Survivors will spread the disease further. The new EP Y’all Motherfucker’s Forgot Bout Good Ol Son Of A Bitchin Blues was released some weeks ago. The first single from the album is Got The Blues For Murder Only,

Polish psychedelic doom act of three – Weird Tales thicken the plot of their tale with a brand new EP – Y’all Motherfuckers Forgot Bout Good Ol’ Son Of A Bitchin Blue, which was released via Interstellar Smoke Records. Which, like everything else from this twisted trio, dares to go far outside the confines of what you would expect from a doom album.

With this record, Weird Tales pays homage to the true founding fathers. Where it all began, the kings of blues!  Without blues, there is no rock, without rock there is no doom metal, and without doom metal, well, let’s not even speculate where Weird Tales would be.

The concept of this album – pass the blues through the Weird Tales prism, twisting and bending it until it’s barely recognizable. Catch the essence of each track, wrap it with our heavy riffs and extrapolate. The result? The heaviest blues album ever put forth! The track Hard Time Killin’ Floor Blues

Weird Tales adds: «How we are sick of covers! It’s always the same, note by note covers, slowed down, tuned down – the DOOM covers. How we are bored by it! The only acceptable form of cover – is an abstract one. A new self-contained, original piece of music. Whole new riffs and arrangements, and still, it is a cover. It’s bound to the original with it’s intention and message. The cover that is a rethinking of the original becoming it’s evolution». The track Take Sick And Die,

«With this EP we’re retelling with our own language the killer blues of four men. Lonnie Johnson, Skip James, Blind Willie Johnson, Muddy Waters are the four motherfuckers who knew what’s this all about done way before you were born. It is our vision of what is the most important in this blues. Our blues in 2021».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*