Newsfeed

Suburban Savages: With 2nd single

Suburban Savages - Iconoclast

Iconoclast, is the 2nd single from Suburban Savages’ upcoming album,

Aroused And Confused was the first single from Suburban Savages upcoming album Demagogue Days, which will be released by Apollon Records Prog on LP/CD/digital on the 5th of March.

Despite being the album longest track, it still is a natural choice for the first single, showcasing how the band has grown and matured as both musicians and composers since the release of Kore Wa! in 2017.

On Demagogue Days the music has become more dynamic and nuanced, the arrangements sophisticated and ambitious. Vocals have taken a more prominent role than on earlier albums.

Aroused And Confused is an energetic track where complexity and playfulness naturally segue into more dreamy and melancholic passages. The lyrics are based on stream of consciousness and cut-up techniques, words and phrases chosen for both their sonorous qualities as well as their literal meaning.

The album was written by: Gjellum, Meidell, Krabberød and Lesteberg.

Suburban Savages:

Trond Gjellum: vocals, drums, percussion, programming, synths, samples

Anders Kristian Krabberød: bass, e-bow guitar

Mari Lesteberg: backing vocals, synths

Thomas Meidell: vocals, electric guitar, electric sitar, synths

+ Aleksandra Morozova: backing vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*