Newsfeed

Under The Influence: Started in a garage in Dapto 19 years ago……

Under The Influence - Moon Flavoured Magnets

Australian 4-piece punk act Under The Influence release new single Moon Flavoured Magnets via Riot Records on the 8th February.

Moon Flavoured Magnets is the follow up to recent singles Body Parts and the acoustic version of fan favorite Propaganda Leaks.

Whilst the title comes across as being psychedelic, this track is far from it. It is another storming hardcore flavored punk track. Under The Influence continue to deliver a vicious and intense punk arsenal that is gaining them a global fanbase. 

Nineteen years ago in a garage in Dapto (South of Sydney, Australia) three high school friends with a passion for punk music and surfing, formed the band Under The Influence. UTI played as a 3 piece around the local music scene with original member Shane Kinerson (Kino) doing main vocals and drumming. On bass was Luke Malone (Moey) and on lead guitar was former member Glen Robinson.

In 2009 after several line-up changes, Chris Curci joined on bass and Moey jumped on lead guitar. UTI continued playing this line up for the next few years and recorded the album Wasted Youth. With solid feedback from Wasted Youth, Kino decided to step up his singing game and handed over the drum roll (pun intended) to Daniel Southern (Chicken Wing).

 Going through UTI’s discography you can hear the focus on improving the music and their growth as a band, starting from street punk influences, to heavy punk hardcore. If you have seen or heard under the influence with this high energy combination you will know they are dedicated to the music, nothing is held back and it is raw and intense.

UTI released their killer debut album in June 2019 on Riot Records Exchange My Brain with their first single Propaganda Leaks gaining critical acclaim across Australia and Europe.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*