Newsfeed

Scarlet Desire: With very big vocal range 3 and half octaves!

Scarlet Desire – Maiden Of Snow

Scarlet Desire is a symphonic female metal band from Finland/Greece. Members: Esa Mikkola (guitars, composing), Danae Komodromou (vocals, composing). Maiden Of Snow is the new single from the band Scarlet desire.

Scarlet Desire`s music is dark, romantic gothic metal with symphonic elements like symphonic orchestration and powerful female opera vocals. The female vocalist Danae Komodromou has a classical background and she is an educated soprano. Her vocals are very powerful and she has a very big vocal range (3 and half octaves) and she can also sing extremely high notes and different styles when needed. The result is very classical-sounding powerful symphonic metal with a dark and unique sound.

The song was originally recorded a long time ago, but was changed, produced and enhanced along the way to be what it is now. Oliver Palotai, keyboardist from Kamelot, brought beautiful orchestrations to the song and Heikki Pöyhiä from Finland did some growl vocals as well.

Mixing and mastering was done by Jacob Hansen, who has been recording, mixing and mastering some of the best metal bands out there like Amaranthe, Delain, Volbeat and Kamelot for example. He really understood our sound and made the song sound big and powerful.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*