Newsfeed

Millstone: With varied rhythms and a wall-of-sound density…..

Millstone - Isle

In Siberian there are plenty of permafrost, and today Permafrost from Norway talk about the groove/death metal band Millstone from the heart of Siberian! Siberian metal collective Millstone is set to release its newest album, Isle. The track Turned Inside Out.

The album falls under the groove\death-metal umbrella, with melodic solos, varied rhythms and a wall-of-sound density. Each of the 9 tracks carries its own unique mood; from acoustic sketches to bottom-heavy Meshuggah-esque passages, along with a lethal dose of straightforward classic thrash.

Isle was written by Millstone.

mastermind Ivan Scherbakov and produced by Vladimir Lehtinen (Second To Sun, Ultar, Grima, etc.), Isle is a concept album based on sci-fi novel The Inhabited Island (Arkady and Boris Strugatsky). The band states that, «The main idea of the project is the creation of high-quality heavy music that does not have its own genre boundaries» .

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*