Newsfeed

Artnat: With high compositional levels and wild experimental themes…..

Artnat - The Mirror Effect

Artnat was formed by lead guitarist of the known Tantra prog group from Portugal, Manuel Cardoso. The mirrored effect in the name reflects the continuity of Tantra´s symphonic prog style of music. With high compositional levels and wild experimental themes this is a colorful, multi ambiance work with top-level musicians, but with no technical show off. Just plain excellent and meaningful music!  The album The Mirror Effect was actually released today and Bandcamp is the place to listen to Artnat!

Artnat is a new prog rock band that strives for high quality art prog voyaging from awesome musical landscapes to experimental jam like ambiances.

«Always in the expectancy of a personalized style and with a beautiful female voice leading the powerful instrumental sound we, the band, hope to have achieved our goal of making beautiful, experimental and original quality progressive art rock».

Manuel Cardoso is the undisputed leader of the band but he is joined by Tantra synthesizer’s player Gui Da Luz and three other very clever musician. Sara Freitas has a beautiful and clean and crystal clear and she handle the often complex music very, very good. Da Luz deliver many atmospheric synth tones and as a bonus they are often eerie and varied and interweaving with the guitar.

Tracklist:

1. Riding The Edge Of Darkness (5:15)

2. Eternal Dance Of Love (5:54)

3. Return To OM (14:01)

4. From Chaos To Beauty (3:50)

5. A View From Above (4:53)

6. Cosmic Machinery (4:01)

7. The Mirror Effect (4:56)

8. Celebration (3:16)

9. The Dramatic Beauty Of Life (6:22)

10. The Complex Art Of Creation (6:42)

11. Finale (1:24)

Total Time 60:34

Line-up:

Manuel Cardoso (Tantra) – guitars

Gui Da Luz (Tantra) – synthesizers

Sara Freitas – vocals

Paulo Bretão – bass

João Samora – drums

André Hencleeday – keyboards

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*