Newsfeed

Bloodrust: Metal from Islas Malvinas…..

Bloodrust - Burning Of Aeons

The first time I heard about Falkland Islands (Islas Malvinas) was because of the war between Argentina and England in 1982. Since then I haven’t heard anything about Falkland Islands before recently. My last music acquaintance is the band Bloodrust and that band is actually from the mentioned islands and are a death metal band with an old school style.

Bloodrust was brought back to life in 2020 after a decade of little to no activity Bloodrust have recorded their Debut Album Burning of Aeons which was released in Nov 2020. Burning of Aeon features 7 tracks of powerfull metal where we can feel war, death and betrayal.

Tracklist:

Jackals

Novichok Death Squad

Hunters of the Night

Once Called Brother

Burning of Aeons

In Blood I Dream

For Those We’ve Left Behind

Line-up:

Richard Keenahan

For fans of Death, Sepultura, Bolt Thrower, Possessed, Obituary, The Crown, Memoriam, Benediction, Death Metal, Thrash Metal…

Recorded in Richard Keenahan`s home studio in the Falklands, and produced and mixed by Dean Thompson in Cyprus.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*