Newsfeed

Czyszy: With the mellotron-like washes and fuzzy guitars…..

Czyszy - Agent Mousey/ Retro Adventures

Książ is a very big and very fine castle and also a regarded as treasure, and the castle is located within the city limits of the town Wałbrzych. Within the same area the very fine and very good band Czyszy is located, and some might regard this band as a treasure! The band is a one man band and the sole musician is Marek Król. He creates experimental rock music and he is also a music producer. Bandcamp is the place to listen to Czyszy.

He started his musical adventure in 2009. His stylistic spectrum, besides retro progressive rock covers genres such as chiptune, rock, metal, hip-hop, indie, pop punk, and groove. His first full length progressive rock album was Epic May which was written, produced, arranged and tracked over the course of a single month, is a retro sounding record composed of four epic songs, inspired by bands such as Anyone`s Daughter, Spock`s Beard and The Flower Kings and features sonic textures that pay tribute to old school prog, with a lot of organ runs, Mellotron-like washes and fuzzy guitars.

This year Czyszy harr leased not one album but actually two entitled Agent Mousey and Retro Adventures.

The album Retro Adventures was released January 30, 2021

Tracklist:

1. Curse Of The Vampire (21:11)

2. Midnight Platform (3:44)

3. Cartoon Crush (5:12)

4. Mirrors (3:46)

5. Zanurzenie (3:14)

6. I Solnedgången (4:11)

Agent Mousey/ Retro Adventures

The album Agent Mousey was released February 9, 2021

Tracklist

1. Top Secret (13:18)

2. A Breather (9:42)

3. Marley’s Angel (19:27)

Total Time 42:27

Line-up

Czyszy aka Marek Król – electric guitar, bass guitar, programming, classical guitar (2), vocals (3), acoustic guitar (3), keyboard solo (3)

Line-up

Czyszy aka Marek Król – vocals, programming, guitars, bass

 Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5876 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*