Newsfeed

Dirge: A retrospective collection of unreleased and rarities and reserved one last surprise….

Dirge - Carrion Shrine

Dirge was born in 1994 in the town where the Eifel Tower lives! Dirge is a French post metal band and they have a new track entitled Carrion Shrine from the compilation album Vanishing Point.

The new which is set for release on March 26th by Division Records and the band’s own label Blight Records. This new track is an unreleased outtake from the Lost Empyrean recording sessions and features additional female vocals by Mütterlein. Vanishing Point is Dirge`s long planned compilation, a retrospective collection of unreleased and rarities spanning from 1995 to 2020.

The 15 non-album tracks which constitute the corpus of Vanishing Point trace the sonic evolution of the band by revisiting every period, every record, every line-up through previously unpublished material (albums outtakes, special recordings, remixes) and hard-to-find pieces (demos, bonus tracks, compilation appearances). In addition to this extensive compendium comes Spiraling Skywards, a performance captured in Paris in 2005, first and sole live document in Dirge’s discography.

Presented as a 3CD digisleeve limited edition with liner notes and unreleased artworks, the compilation benefits from the mix, restoration and mastering work of Raphaël Bovey (the golden fingered man behind Lost Empyrean) https://www.youtube.com/watch?v=JHpiwANnXd0.

Dirge abruptly announced the end of their 27-year career at the peak of their creativity, right after the release of their critically acclaimed Lost Empyrean by Debemur Morti/Blight Records. However, they reserved one last surprise to their long-time fans and will release this final compilation album, which features a collection of unreleased tracks and other rarities that goes from their early industrial beginnings to the post-metal grandeur of their last album.

 Set for release as a triple CD on March 26th by Division Records and the band’s own label Blight Records, Vanishing Point was mixed and mastered by Raphaël Bovey (Gojira, Nostromo, Impure Wilhelmina…).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*