Newsfeed

Ischemic: Purveyors of all things gloomy and dissonant….

Ischemic - Ischemic

Canada’s Ischemic, purveyors of all things gloomy and dissonant are gearing up to release their second album, a self-titled full length, that is set to be one of the most crushing albums of the year.

The single Scabs is the first glimpse into the physically crushing sonic experience of Ischemic, which contains five heavy doom tracks with veils of melodic destitution weaved throughout. At 6 minutes in length, Scabs is a very long single, but gives ample time to immerse yourself in the pure 80s death-metal filth contrasted with crushing, doomy choruses and crusty black-metal leads, with a classically face-melting solo from Adam Korchok at its center. Ischemic comments on the upcoming release: purveyors of all things gloomy and dissonant.

«We expect the album to be a fan favorite. The production is the perfect balance of polish and rawness and seems like the best representation of our live sound so far. These songs developed as a response to the more complex and melodic black metal sound on Stagnation & Woe. The tracks call back to the earliest days of the band, but with a decade of songwriting & touring experience under our belts».

Crafted during lockdown, the listening experience through Ischemic is a trek through a haunted castle, every corner infested with isolation and creeping dread. Dungeon-crawling doom and sludge riffs are threaded together with creaking, subterranean passages of guitar ambiance and noise. Charging death-metal assaults relent to spell-casts of dizzying black metal. Their most DIY endeavor yet, all production, engineering, and artwork was handled by the band and close friends, resulting in this stripped-down but unrelenting collection of songs.

The intense, raw brutality of Ischemic is recommended for fans of Autopsy, Ahab, and Celtic Frost.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*