Newsfeed

Nanga Parbat: With majestic chorus and epic with technical guitar lines…..

Nanga Parbat - Blood, Death And Silence

«An angel lays in the grasp of death, she exhales her final breaths in an icy cave inside the heart of the killer mountain. The spires of death tighten around her, with sub zero temperatures and blistering cold winds raging, while an unholy choir sings the song of her desperation». The track Blood, Death And Silence,

The second single taken from the upcoming full-length entitled Downfall And Torment by Nanga Parbat is a crushing track that after the first evil clean arpeggios of the beginning, explodes in a series of powerful death metal riffs and complex breakdowns. The chorus is majestic and epic with technical guitar lines, all filled with an epic orchestra quartet which leads to the deepest parts of the frozen cavesof the killer mountain.

 The track Demon In The Snow and the description:

«From the icy landscapes of the Siberian taiga an old, vengeful demon emerges from the forest, its quest – to destroy and eradicate every sign of poachers from its territory».

The Italian progressive death metal band Nanga Parbat presents its first single from their debut album Downfall And Torment due for release on March 23rd via Sliptrick Records. This is their very first piece of music ever released. Demon In The Snow is a powerful song where the wild alternation of heavy death metal riffs, ethereal progressive bridges and fierce disruptive chorus march relentlessly across the icy land of an epic orchestra upon which the gelid wind of acoustic lead guitars blows.

Nanga Parbat is a progressive death metal band founded in 2019. The band is named after the mountain of the Himalayan Range, also known locally as “The Killer Mountain” for its high number of fatalities amongst those who tried to ascend it. An immense and tremendous vertical peak rising far above its surroundings. Pivotal role in Nanga Parbat’s topics are the natural forces and animal symbolism as an evolutionary driving force of the earth’s will. On this background sets the struggle between humans and the natural world. A harmonious dance of death metal riffs, acoustic-clean arpeggios, odd-meters-progressive bridges and orchestra sections from which extreme voices and ethereal choirs emerge. A strong and lively dynamic to bring the listener into a ravishing atmosphere where nature stands pristinely with all its strength, wander and aggressiveness.

Nanga Parbat are:
Andrea Pedruzzi – Growl and clean Vocals | Flavio Cicconi, Edoardo Sterpetti, Enrico Sandri, Giulio Galati,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*