Newsfeed

Ashes In Sapphire: Prog from Guayaquil …..

Ashes In Sapphire - From Twilight To Light

The city of Guayaquil was in 2020 hit hard by the COVID-19 pandemic. Now much more pleasant things are happening in the city such as the debut album of the band Ashes In Sapphire!

Ashes In Sapphire is a band hailing from Guayaquil in Ecuador. Everything on the debut album From Twilight To Light is produced by Cristhian Zambrano writing songs as a thought experiment and weird lyrics!

Zambrano states, «This album is self-released completely made by myself and through this journey I learned how to do the production as well as how to play guitar, bass and singing. I believe that music has to be available for everyone so I decided to give it away for free. That being said, if you decide to donate, all your donations are deeply appreciate and they all will be used for financing the next project. Thank you for supporting and let me know what you think. I’ll like to thank Mayte M. for her unconditional support as well as my close friends for their patience».

Zambrano describes the music as prog metal but there are not a typical metal music offered by Ashes In Sapphire. There are some nice and hard guitar parts but even more very good piano lines and keyboards in a prog setting. Zambrano is a young and very talented songwriter and musician and I look forward to more music from this fine musician.

Tracklist:

1. Twilight (1:49)

2. Equilibrium (4:48)

3. Blank Canvas (6:00)

4. Under the Rain (3:18)

5. Symphony in Blue (7:52)

6. She Wasn’t Dreaming (6:04)

7. Cenizas (6:05)

8. Memories (6:34)

9. From Twilight to Light (12:14)

Total Time 54:44

Line-up:

Cristhian Zambrano – All instrument and vocals

   Except

Maria Trejo – Violin (5)

Paula SantaCruz – Cello (5)

Micky Huijsmans –  Vocals (5)

Panos Geo – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5135 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*