Newsfeed

The Noctambulant: With the hot and oppressive swamps of their Floridian home…..

The Noctambulant - Hellrazor

Change is inevitable, and in the case of The Noctambulant, that change is nigh. After thoroughly exploring the musical landscapes of melodic black metal, this outfit from Jacksonville have opted to subtly adopt an aesthetic more authentic to their southern Floridian roots. Regardless of specific genre labels, however, The Noctambulant are primed and ready to raise a little hell on Hellrazor, their forthcoming EP.

1. Intro

2. Hellrazor

3. Blackened Swords Of Satan (Feat. Mr.Damage of Chrome Division)

4. GHBM

5. Troll Crusher

This latest offering maintains a trademark dark approach, but, in a deliberate effort to reflect their surrounding environment, this crew have replaced Scandanavian snow covered peaks, pine forests, and wintry woods with the hot and oppressive swamps of their Floridian home. Being steeped in the traditions of blues, rockabilly, goth rock and American country, The Noctambulant have found inspiration in the Southern Gothic motif that they were raised around–all while keeping their signature blackened sound. As such, Hellrazor is four-tracks-and-an-intro of hook-laden blackened metal that consistently toes the boundaries of genre expectation.

Over the better part of the past decade, The Noctambulant have released a string of EPs, as well as their well-received first full length album, Advocatus Diaboli, in 2016. In those glorious days of yore, when performing live was a possibility, The Noctambulant’s unique sound terrorized and enthralled fans at Death to Miami III, Deland Metal Festival, and Black Kvlt Fest II. They have provided support for bands across the extreme metal spectrum, ranging from Moonspell, to Thy Antichrist, to Skeletonwitch, to Turisas.

The Noctambulant literally means night walker–a fitting title for a musical collective risen from the darkest catacombs of metal. Needless to say, if you’re in the mood for something that delivers aggression and an ominous atmosphere in equal measure, you should certainly consider a midnight stroll with Hellrazor.

The Noctambulant is:

E. Helvete – guitar/ vocals

Lars- Bass

D. Franseth – Drums

Change is inevitable, and in the case of The Noctambulant, that change is nigh. After thoroughly exploring the musical landscapes of melodic black metal, this outfit from Jacksonville have opted to subtly adopt an aesthetic more authentic to their southern Floridian roots. Regardless of specific genre labels, however, The Noctambulant are primed and ready to raise a little hell on Hellrazor, their forthcoming EP.

After 5 years of exploring the musical landscape of Black Metal, The Noctambulant have decided to adopt an Aesthetic more authentic to their southern floridian roots. The hot, oppressive swamps of the South in contrast to the mountains of Scandinavia.

Being steeped in the traditions of Blues, Rockabilly, Goth rock and American Country, The Noctambulant has found their niche in the Southern Gothic motif that they were raised around, while keeping their signature Black Metal sound.

Reflective of the environment, their snow covered peaks are pine forests and their dark wintry woods are the hot, oppressive swamps that The Noctambulant grew up in and around.

This latest offering maintains a trademark dark approach, but, in a deliberate effort to reflect their surrounding environment, this crew have replaced Scandanavian snow covered peaks, pine forests, and wintry woods with the hot and oppressive swamps of their Floridian home. Being steeped in the traditions of blues, rockabilly, goth rock and American country, The Noctambulant have found inspiration in the Southern Gothic motif that they were raised around–all while keeping their signature blackened sound. As such, Hellrazor is four-tracks-and-an-intro of hook-laden blackened metal that consistently toes the boundaries of genre expectation.

Over the better part of the past decade, The Noctambulant have released a string of EPs, as well as their well-received first full length album, Advocatus Diaboli, in 2016. In those glorious days of yore, when performing live was a possibility, The Noctambulant’s unique sound terrorized and enthralled fans at Death to Miami III, Deland Metal Festival, and Black Kvlt Fest II. They have provided support for bands across the extreme metal spectrum, ranging from Moonspell, to Thy Antichrist, to Skeletonwitch, to Turisas.

The Noctambulant literally means «night walker» –a fitting title for a musical collective risen from the darkest catacombs of metal. Needless to say, if you’re in the mood for something that delivers aggression and an ominous atmosphere in equal measure, you should certainly consider a midnight stroll with Hellrazor.

The Noctambulant is:

E. Helvete – guitar/ vocals

Lars- Bass

D. Franseth – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*