Newsfeed

Mustafa Khetty & Morpheus Project: A tumultuous labyrinth of sound & rhytm….

Mustafa Khetty & Morpheus Project - Mozaick

Mustafa Khetty offers what is described as a tumultuous labyrinth of sound & rhythm and fusion of East and West comprising over 30 instruments and multiple genres.

Mustafa Khetty is a composer and song writer with little musical education. Born in Sri Lanka, educated in Ireland and an Irish citizen, his early years there absorbing the culture, humor, literature, ethos and musical heritage has been a lifelong inspiration. He has lived in the UK, USA, Middle East and Far East, which has contributed to a rich and diverse palette of musical influence.

His influences are Indian classical, Western classical, choral, Mid-Eastern, progressive rock, new age, samba, African, jazz fusion, heavy metal, ethnic and other genres. He started composing music at age 12 and scored the first sketches of a Rock/classical fusion concerto, toccata and fugue and other pieces by age 15. His first career was as a Technical Analyst in a major Wall Street firm and then as an investor and Tech entrepreneur. At the end of 2017, he sold his business interests and returned to his first passion, music

Inspired by the Dylan Thomas poem, Do Not Go Gentle Into That Good Night,  Nights To Remember is a song about our inner disorientation and torment arising from social, economic, societal, environmental and personal conflicts that inevitably leads to fear, rage, hopelessness and inaction with dire outcomes.

The track Cry For Freedom is a ribute to the Bosnian women and children who suffered the most during the conflict facing incredulous brutality, torment and loss of their loved ones. The song is  the closest to what could be described as a classical piece on the album

1. Rage Before The Storm (2:43)

2. Shrill! (5:54)

3. Dancing With Elves (6:17)

4. It’s Who We Are! Mozaick (8:41)

5. Tomorrow Never Comes (7:15)

6. Waiting (3:28)

7. Istanbul Swing (4:17)

8. Nights To Remember (3:52)

9. Cry For Freedom (3:47)

Total Time 46:14

Line-up

Mustafa Khetty – Composition, Arrangements, Vocal (5)

Emircan Ünsev – Guitars (1-8), Keyboard/Synthesizer and Programming (3, 5-8), Arrangement (3, 5-8)

Arda Keremoğlu – Guitars (2, 3, 5-9), Keyboard/Synthesizer and Programming (3, 5-8), Arrangement (5, 6)

Arda Taner – Keyboard/Synthesizer and Programming (3, 6-8), Piano (9)

Berke Köymen – Drums (3, 5-8)

İrfan Keçebaşoğlu – Bass (3, 5-8)

Emirhan Üçkardaş – Guitars (1, 3, 8), Arrangement (1, 3, 8)

Cem Ergunoğlu – Keyboard/Synthesizer and Programming (1, 2, 4), Arrangement (1, 2, 4, 7)

Onur Çobanoğlu – Vocal (2, 5, 6, 8)

Erkan Erzurumlu – Guitars (2, 4)

Onur Nar – Cello (2, 4), Violin (2), Viola (2), Percussions (4, 5, 7)

Burcu Arslantaş – Voice (2, 4)

Gencay Kıymaz – Drums (2, 4)

Mehmet Özen – Bass (2, 4)

Gustavo Eiriz – Guitars (4), Violin (9)

Sebastian Fahey – Keyboard/Synthesizer and Programming (4, 9)

Engin Ergen – Electric Violin (1)

Göksun Çavdar – Clarinet (4)

Turgut Özüfler – Kanun (4)

Türker Dinletir – Ney (4)

Manual Villar – Sitar (4, 5), Cello (9)

Matias Chapiro – Piano (9), Arrangement (9)

Zilan Küçükbalaban – Voice (9)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*