Newsfeed

Temple Garden: Exiled from the galactic armada…..

Temple Garden Redshift

Austin was founded in 1835 under the name Waterloo, but the name was changed in 1838 to Austin, after Stephen F. Austin. Temple Garden have never used the name Waterloo just Temple Garden and is a psychedelic rock band based out of Austin Texas.

 The album Redshift was released at the beginning of March and is a 13 track album. The album has a vintage twist because it is accompanied by a 4 part radio drama mini-series inspired by the golden age of radio and radio plays like those by Orson Welles and others.

The release of the album is also supported by a music video for Redshift and several 360-degree listening videos that put you in the driver’s seat of the patrol ship as you listen through the album’s leading singles Redshift and Vacuum Sky.

The lyrics deals with a sci-fi concept about a space patrolman named Miro is exiled from the galactic armada  bacuase of a forbidden romancewith his patrol ship’s AI guidance system. Miro experiencing many adventures  through the universe as he flees the terrible Galactik Kommandoh and seeks a way to hide from the all-seeing eye of the Matrioshka Brain, a supercomputer the size of a planet that monitors the universe for the armada. Much adventuress Sci-fi in the Temple Garden universe obviously.

Tracklist:

1. Intro (1:07)

2. Mourning Glory (3:43)

3. Android Babe (Luria) (5:02)

4. Galactik Kommandoh (4:23)

5. Redshift (3:37)

6. Starsea (3:54)

7. Vacuum Sky (3:35)

8. Mr. Mikey’s Megalithic Ziggurat (4:13)

9. The Tower Of Infinity (2:18)

10. I Left My Marlboros On A7C (4:28)

11. The Elders Of Tunkasilan (3:59)

12. Chameleon (4:13)

13. Vex (outro) (4:42)

Total Time 49:14

Line-up:

Brandon Carbenia – Guitars, Production

Eric Carbenia – Vocals, Lyrics (Screenplay)

James Cosner – Guitars

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7159 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*