Newsfeed

Chris Wicked: Sørgebånd…..

Chris Wicked - Sørgekåpe

Chris Wicked is an experienced artist from Bergen, best known as the vocalist in Malice In Wonderland where he toured the world and released several albums, EP’s and singles. After a tour in China with Finnish band Negative, the artist was brought to Finland where he spent several years touring, doing festival work, as well as several TV appearances.

Back in Bergen, the band was eventually disbanded, and Chris Wicked has spent the last few years creating a new sound singing in his own language – now as a solo artist. The recent time has been spent in Polyfon Studio and the debut album has now been recorded. The track Sørgebånd,

Although parts of the black metal elite such as Gaahl (Gaahls Wyrd), Hoest (Taake, Gorgoroth), V’gandr (Helheim, Taake) and Niklas Kvarforth (Shining SE) contributes on the album, it is in no way extreme music we are talking about. This is melancholic and catchy, at times low-key, with a dark, beautiful and unique expression, inspired by artists such as The Cure, Nick Cave, David Bowie and Depeche Mode.

Aleine which means Alone is a catchy dark rock song where you’ll hear Gaahls haunting vocals underneath Chris’ melodic voice.

After the first single, Aleine, where black metal legend Gaahl contributed as a guest vocalist, Chris Wicked is now ready with the second single Sørgebånd. This is the most stripped-down song on the upcoming album, a sensitive and melancholic gem that tears well in the soul.

Vocals: Chris Wicked, Kristian Gaahl Espedal

Guitars: Rune Nordahl-Pedersen

Bass: V’gandr

Drums: Eskil Sæter

Backing vocals: Eskil Sæter

Synth: Leif Herland

Gaahls’ vocals recorded by Iver Sandøy at Solslottet Studio

Recorded, mixed and produced by Leif Herland at Polyfon Studio

Mastered by Hugo Alvarstein at Studio Alverstein

 Music and lyrics by Chris Wicked and arranged, produced and mixed by Anders Vaage and mastered by Hugo Alvarstein

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*