Newsfeed

Desolated Realm: With eight new tracks full of epic melodies and gripping, heavy riffs…..

Desolated Realm - Desolated Realm

Finally the finish band Desolated Realm are back with its self-titled debut album. The band consists of formed by members of Decaying, Chalice and Altar Of Betelgeuze. Helsinki’s Desolate Realm combine the epic grandeur of doom-metal acts like Candlemass and Solitude Aeturnus with classic heavy-metal of Savatage and Metal Church and the mighty groove of Black Sabbath. The track Spire is the first 1st track from the mentioned album.

Following a promising debut EP Unleash The Storm released in early 2020, the Finnish duo is back with their first full-length album featuring eight new tracks full of epic melodies and gripping, heavy riffs. This is doom-metal that leans on old-school and classic influences so you won’t find fuzz or psychedelic textures here, instead, the epic melodies, heavy riffs and belting vocals are the driving force of this album.

If you’re a fan of epic and traditional doom-metal like Solitude Aeturnus, Grand Magus, The Gates Of Slumber be sure to give Desolate Real a listen, you probably won’t be disappointed.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*