Newsfeed

Seraph In Travail: With monster riffs…..

Seraph In Travail - A Black Death Incense

«I’m beyond impressed by the quality of the music… It would be a great addition to anyone’s metal collection» states Metal Temple.

Philly symphonic death metal outfit Seraph In Travail is excited to announce the release of their third full-length album A Black Death Incense coming up on March 19th, 2021.  As the band strives to exceed the high standard created by previous albums Bring Forth Death and Lest They Feed Upon Your Soul, fans of The Black Dahlia Murder and Dimmu Borgir will find themselves hopelessly infected by A Black Death Incense.

About Seraph in Travail:  Seraph In Travail was formed in 2008 by guitarist Joe Bonner and vocalist Jon Sutherland to be a classically influenced metal band. It took years of scrapped demos, local shows, and group lineup changes to find a focused musical direction and give birth to the first album, Bring Forth Death, in 2015.

With the addition of Mike Shaw on drums and Dan Shegue on guitar, the pace, atmosphere, and maturity of the melody-driven sound on Bring Forth Death were ramped-up to produce a second album in 2019 called Lest They Feed Upon Your Soul. Immediately after the 2019 release, the band forwent any serious live ventures and instead set to work at a breakneck speed to outdo themselves with an intense follow-up record that was completed by the end of 2020.

The line-up:

Joe Bonner – Guitars

Jon Sutherman – Vocals, Bass

Mike Shaw – Drums

Dan Shegogue – Guitars

The track list:

1. Fixed And Dilated

2. My Bitter End

3. When They Crown You Queen

4. In Hemorrhagic Hues

5. Dead Scream Kill

6. For The Wrath Of Dying Days

7. The Apostate Coil

8. Across Bloody Waters

A Black Death Incense is the third and latest installment in Seraph In Travail’s series of full-length recordings that pursue an austere mastery of the art of dark music at the expense of any scene trend or genre convention.  It will be released March 19th, 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*