Newsfeed

Malice Devine: With a great cornucopia of gripping riffs, virtuosic soloing…..

Malice Devine – Maice Devine

Malice Devine is melodic black/death metal, with hints of thrash, doom, and classical guitar from Toronto, Canada. The track Quantum Destination,

The band is highly aggressive black and death metal inspired music of shreddy and virtuosic guitar solos adding a melodic layer that isn’t common in the genre. Malice divine is recommended for metal fans of all varieties especially those who are fans of Dissection, Skeletonwitch, and Death. The track Malicious Divinity,

No Clean Singing states about Malice Devine, «What exactly does Malice Divine bring to the table? Judging from In Time alone, the project brings a great cornucopia of gripping riffs, virtuosic soloing, constantly dynamic rhythms, harrowing vocals, and a talent for interweaving variant melodies that turn out to be memorable, as well as an ability to make such kaleidoscopic music both cohesive and catchy. The opening sequence of riffs begins to establish the pattern, shifting from sensations that are slow, dismal, and perilous to spidery and feverish, and then to cold and cruelly deranged. But that’s just the start of this dark but exhilarating piece».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*