Newsfeed

Avocado Moon Experiment: Evoke a future between utopia and dystopia…..

Avocado Moon Experiment - Darrell's Journal

Avocado Moon Experiment started five years ago in Turin with the aim of composing a sci-fi rock opera blending progressive rock and metal. The band offers an exciting concept with many good instrumental passages, nice interaction, creative and good songwriting and good interaction between theatrical male and female vocals. Darrell’s Journal 2116 is a five part concept album and was released some months ago and actually unlike many other rock operas a short album…32 minutes.

Avocado Moon Experiment (AME) is a musical and narrative project. The eccentric and refined sounds, sometimes expressed with decision and violence, others with melancholy hope, evoke a future between utopia and dystopia.

Tracklist:

1. Chapter 1: Dawn in Salem (5:07)

2. Chapter 2: The Spacewhale (5:23)

3. Chapter 3: Beyond the Clouds (6:42)

4. Chapter 4: Innocence (8:44)

5. Chapter 5: The Star Rove

 https://www.youtube.com/watch?v=-96fSIHfrbw r (6:19)

Total Time 32:15

The Avocado Moon Experiment project took a more definite form in 2020 and on the 30th of December of the same year the band digitally self-released the debut album entitled Darrell’s Journal 2116 recorded and mixed by Giuseppe Floridia in his Floryd Sounds Studio, with a line up featuring composer and multi-instrumentalist Giuseppe Floridia as front man.

Line-up:

Giuseppe Floridia – guitar, keyboards, bass, vocals

Marco Benigno – vocals

Giulia Valerin – vocals

Luca Ragusa – guitar, bass

Luca Zanon – drums

   With

Jacopo Albini – clarinet

Madalina Smocov – flute

Maria Beatrice Venanzi – violin

Giuseppe Vizzini – flute

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*