Newsfeed

Avaland: Inspired by heroic fantasy, history, mythologies, and esoteric…..

Avaland - Theater Of Sorcery

Grenoble is located at the foot of the Alps, and hosted the 1968 Olympics. Now the city is host for the very talented and good band Avaland and they welcome fans to their symphonic and operatic metal world when they release their debut album Theater Of Sorcer on April 2, 2021, via Rockshots Records. The track Rise From The Ashes,

The mastermind Adrien G. Gzagg states «I was inspired a lot by the 80’s AOR rock for this song. The chorus is one that continuously loops the most in my mind. As part of the album’s storyline, the song introduces Adam’s Beloved, Solveig performed by Heli Andrea, and Adam’s Best Friend Jacob voiced by Jeff Kanji».

The album have guests from Primal Fear, Savatage,TSO, Rising Steel, Nightmare, Myrath, Mobius and more! The title track Rise Of Sorcery,

Avaland is inspired by heroic fantasy, history, mythologies, and esoteric, Gzagg decided to create an epic story album with 8 characters. Entitled Theater Of Sorcery, the debut will be a theatrical metal adventure that tells the story of a young sorcerer Adam Wilstorm who could be the salvation of bringing back the light to the kingdom of Avaland and during his journey, he must learn to control his powers linked to the Storm. The track Let The Wind Blow,

For Avaland , Gzagg reunited with four musician friends Camille Souffron (Bass), Christophe Feutrier (Guitars), Lucas Martinez (Guitars), and Léo Mouchonay (Drums) that he has performed with in the past to help him to record the metal opera’s debut full-length.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*