Newsfeed

Gexerott: Black metal from Medellín…..

Gexerott - Hallucinetic Violet Ignition

Gexerott is a black metal band from Medellín, Colombia. Formed in 2004, Gexerott performed a traditional raw black metal style with ambiental sounds which got captured in its first full length from 2007 and titled Grim Arcane Winds. Gexerott records their second album Into Descensus Impious Ad Gloriam in 2012. For this album, the band took another direction into a more ambiental and ritualistic sound (in collaboration with E. Kerval – Acherontas, Emme Ya, Hetroertzen, Enthroned) in high contrast with violent passages that reminds the magnificence of black metal when it’s done with conviction, respect, honesty and originality.

In 2018 Gexerott goes to Umbral Studio (Caldas, Antioquia) to record their new album titled Hallucinetic Violet Ignition (or Havigni), an album that was born from the same evolution seed that gave birth to the previous albums, and that provides a new perspective of the spiritual and artistic sound developed by its members. This album promises an experience where the listener can be absorbed into its ceremonial and melodic, yet raw and violent sound carefully leashed to a chaos-gnostic philosophy. Gexerott musical manifestation has no intention or goal in any form to sound like a specific band or genre even when there are similarity with aesthetic forms of bands like Acherontas, Hetroertzen, Ascension and other (sub)conscious black light followers. Hallucinetic Violet Ignition will be released April 14th.

Line-up:

KXI – vocals

S.Morkvis – guitars

Mald’Aurore – guitars

תְּהוֹם – bass

Umbræ – drums

 Track-list:

01. Ain

02. Hallucinetic Violet Ignition

03. Ain Soph

04. EgoKinesis

05. Ketagnosis

06. Obnubilado

07. Threshold Of Crystal Maze

08. Ain Soph Aur

09. Inseminated

Length – 37:35

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*