Newsfeed

Texel: συγκοπία, सिन्कोपिया , 暈厥 , සමමුහුර්තකරණය , синкопија……

Texel - Syncopia

The very exciting and very good band Texel have a new track Syncopia, taken from the album Metropolitan.

As the multinational band Texel is we give you the word Syncopia in some other language, συγκοπία, सिन्कोपिया , 暈厥 , සමමුහුර්තකරණය , синкопија.

Credits the track Syncopia:

Drums, Marco Minnemann

Guitar, Niels van der Steenhoven

Flute, Thorstein Q Hemmet

Bass, Phil Wood

Guitar, Neil Gowland

Keyboards, Steffen Staugaard

Texel are a multinational band formed and fronted by the duo of UK guitarist Neil Gowland and Danish keyboardist Steffen Staugaard. Texel are back with their new album Metropolitan and Staugaard and Gowland have invited a variety of great musicians to play on this release. Metropolitan also features special guests; former Focus guitarist Niels Van Der Steenhoven, world renowned drummer Marco Minnemann and Tigermoth Tales Peter Jones on vocals. Metropolitan is composed of 10 brand new instrumental tracks and 1 vocal song. Texel have some similarity with the old Dutch band Focus but done in the Texel way luckily.

Tracklist:

1. Ludo Mentis (5:29)

2. Metropolitan (5:54)

3. Syncopia (6:26)

4. Sweynssons Slumber (4:16)

5. Voluspa (6:24)

6. Polka Magyar Akta Músicâ (5:22)

7. Metamorphoses (6:32)

8. Tuileries (5:05)

9. Flute In Rhapsody (5:41)

10. Texel (4:50)

11. Nocturne Epiphanie (CD only bonus track)

Total Time 55:59

Line-up:

Steffen Staugaard: Keyboards

Neil Gowland: Guitars

Max Saidi: Drums

Phil Wood: Bass

Thorstein Quebec Hemmet: flutes

With:

Marco Minnemann (Steven Wilson, The Aristocrats, Mike Keneally): drums (3,11)

Niels Van Der Steenhoven: guitar (1,2,3,5)

Peter Jones (Tiger Moth Tales, Red Bazar, Camel): vocals (5)

Kazumi Suziki: flute (1,11)

Gary Thistlethwaite: bass (1,2,8)

Barbara Bolivar: flute (8)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*