Newsfeed

Elvenking: Presenting new single to their Elvenlegions…..

Elvenking – The Moon And The Magic

In August 2019, Elvenking entered a new era with releasing the highly acclaimed concept album Reader Of The Runes – Divination. Now the band adds another chapter to their book of epic stories, presenting their Elvenlegions the single The Moon And The Magic.

The band states: «The Moon And Magic is the link between Reader Of The Runes – Divination and the next chapters of the story to come. The song was written with the rest of the Divination material and was recorded during the sessions of the album but we wanted to have a bridge-song to be released between the first and the second album. It has been the last song written for the album with this specific idea in mind. The mood of both the music and the lyrics is kind of calm-before-the storm, a scene that catches the silence before everything reaches its climax. Plunge yourself into the Moon and Magic and read the Lines that no one reads…».

Considering the impressive history of Elvenking, there is no chance to deny it: The Folk Power Metal band belongs to the most important and unique bands of the scene that made its way and established itself among the leading acts of Europa when it comes to powerful metal music with Folk and Pagan influences.

In 2019, the band released their next and tenth masterpiece: Reader Of The Runes – Divination. The concept album is an adventurous journey into a mystic world of runes, magic and ancient powers far away from the visible. The track Silverseal was the official music video from that album.

But not only the overwhelming concept makes Reader Of The Runes – Divination the maybe most epic album Elvenking ever recorded. Musically it is definitely an album that breathes freshness while still being totally loyal to the unique sound of the band.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*