Newsfeed

Akhenaten: Metal music, natural mineral springs and Pikes Peak….

Akhenaten - The Emerald Tablets Of Thoth

The town Manitou Springs was founded for its natural mineral springs and the town is located at the foot of Pikes Peak. The band Akhenaten is located in Manitou Springs but exploring the vast religions and folk mysteries of Eastern world. The band is Mesopotamian folk/black/death metal band from USA!

Akhenaten named after the heretic monotheism Pharaoh and tenth ruler of the Eighteenth Dynasty of Egypt. The band pushes the boundaries of death and black metal with a great expanse of traditional Middle Eastern instruments. Spear headed by Jerred & Wyatt Houseman aka Hellborus from Manitou Springs, Colorado.

Their last album Golden Serpent God had tremendous reviews and was named 17 of 30 on Loud Wires Best Albums of the Year. The Emerald Tablets Of Thoth is a the next chapter in the on going saga. The album focuses on the themes surrounding the mysteries of the Emerald Tablets and the teachings of Thoth the Atlantean. This album is without question the best and most expensive work from Akhenaten and clocks in close to an hour.

This album includes a guest appearances from Josh Dummer (Buried Realm), Stuart Hetzler (The Boston Molasses Disaster) and Nation Sampino (A Belt Above Black). For fans of Nile, Absu, Melechesh, Septicflesh and Nokturnal Mortum.

Line-up:

S. Wyatt Houseman – vocals

Jerred Houseman – all instruments

 Track-list:

01. Neferkapta’s Tomb

02. Halls Of Amenti

03. Of Emerald And Alchemy

04. A Hybrid Of The Gods

05. The Atlantean

06. Cult Of Kukulkan

07. The Black Land

08. Tabula Smaragdina

09. Priests Of The Jackal

10. Fall Of The Living Gods

Length – 56:42

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*