Newsfeed

Lucid Sins: With occult AOR since 2013….

Lucid Sins - Cursed

The band Lucid Sins have offered occult AOR from Glasgow, Scotland since 2013.

Seven years after their masterful debut album Occultation, Scottish 70s psychedelic and progressive rockers Lucid Sins are finally ready to deliver their new studio full-length Cursed’, due out May 3rd on Totem Cat Records. The track Joker`s Dance,

From the riff-centric and silky 70s occult and psychedelic hymns of their impressive 2015 debut full-length Occultation, the Glasgow-based duo has morphed into a bigger and more ambitious beast to craft their sophomore album Cursed!. Inviting various musicians from their entourage to hop on the Lucid Sins train, the group delivers an organic and intrinsically more progressive 8-track, fueled by an intoxicating dose of keys and violins, liquid-fingered and at time jazz-tinged riffage and Andreas Jonsson’s overdubbed vocals, harking back to the likes of Wishbone Ash, Blue Öyster Cult or even The Doors in their more entrancing meanderings. With a surrealistic artwork from Britain’s early 20th century illustrator Alan Odle, Cursed! makes for a must-have piece of 70s progressive rock.

Track listening:

1. Joker’s Dance

2. The Serpentine Path

3. Sun and the Moon

4. The Devil’s Sign

5. Cursed

6. Snake Eyes

7. By Your Hand

8. The Forest

Lucid Sins is Ruaraidh Sanachan and Andreas Johnsson, the heads who brought an explosive freeform psychedelia to Glasgow’s live scene through their first band Moon Unit. With their Totem Cat Records debut Oscillation (2015) — not to mention their stellar cover of Medusa’s Black Wizard — the Scottish duo drew attention to their darkness-tinged brand of 70s psych and classic rock, making a storming entrance among their proto-metal peers Uncle Acid & The Deadbeats, Witchcraft or Dead Meadow. Oscillation draped itself in a stunning Alasdair Gray sleeve, which set the tone for their occult-driven ventures. In 2021, Lucid Sins return to the scene forefront with their sophomore full-length Cursed!, to be issued on May 3rd through independent Britanny-based powerhouse Totem Cat Records.

 Line-up on Cursed:

Andreas Jonsson — Vocals & Guitar

Joe Gallagher — Guitar

Martin « Eggy Beard » McKenna — Violin

Ruaraidh Sanachan — Guitar, Bass, Keys and Percussion

Sondre Berge Endegal — Bass

Stuart Coleman — Keys

Additional recording by Clark Neville

Lucid Sins is:

Andreas Jonsson & Ruaraidh Sanachan

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5362 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*