Newsfeed

Acacia: With very skilled musicians and an excellent singer…..

Acacia – Light In Shadow

Acacia is a fascinating Italian prog metal band that late in 2019 released the album Resurrection. Now the band founder and guitarist Martino Lo Cascio reached out to Permafrost with the new and beautiful lyric video Light In Shadow,

Acacia was born in 1990 from the desire of its guitarist and songwriter Martino Lo Cascio, the band, after 4 demos, signed with the Italian label Underground Symphony and in 1996 released the first album Deeper Secrets. Due to different artistically point of views among its members, it stopped in 1998. After 23 years from its first album Acacia wass back with a new adventure entitled Resurrection. The band have a new line-up with very skilled musicians and an excellent singer named Gandolfo Ferro.

Massimo Provenzano      Bass

Simone Campione            Guitars (Holy Knights, Nexus, Thy Majestie, ex-Irencros)

Martino Lo Cascio            Guitars

Gandolfo Ferro  Vocals (Heimdall, The Opera)

Claudio Florio     Drums (2018-present) (Crimson Wind, Holy Knights, Synthesys, Trinakrius, ex-Satyrus)

Tracklist:

1. Obsession

2. Light In Shadows

3. Chains of Memory

4. The Age Of Glory

5. Alone

6. Revelation Day

7. My Dark Side

8. Seasons End

9. Gone Away

10. The Man

No Silence           Demo    1991     

Looking for a Dream        Demo    1992     

Funerals of State              Demo    1993     

Introspection      Demo    1995     

Deeper Secrets  Full-length           1996     

Resurrection       Full-length           2019

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*