Newsfeed

Slow Green Thing: Ready to infiltrate your synapses…..

Slow Green Thing - Amygdala

The city of Dresden was subjected to massive bombing by Allied bombers on 13 February 1945. 58 years later the band Slow Green Thing was founded in Dresden, and now they have a massive bombing of metal to their audience with their new album Amygdala.

German doom/stoner metallers Slow Green Thing are about to infiltrate your synapses with their amazing latest album Amygdala. Not for the faint-hearted, on this 6-tracker floats a heavy cloud of sludgy groove-doom-riffs, carrying a footnote of classic rock from the 70s and 80s, delicately blended with the sounds of modern times. Fine grunge vibes, spherical sounds vibrate together with the melodic and amazing voice of singer Sven, which reminds us of Alice In Chains!

Amygdala is the third full-length album from Slow Green Thing, and their debut EP was named I, then came the debut album II and so the album III. Now the Roman numerals have been abandoned and an album with a proper album title can now be listened to by fans.

Tracklist:

    Medusa’s Spell

    Amygdala

    All I Want

    Dirty Thoughts

    Dreamland

    Love To My Enemy

Around the head of this green beast thing floats a heavy cloud of sludgy groove-doom-riffs, carrying a footnote of classic rock from the 70s and 80s, delicately blended with the sounds of modern times. Fine grunge vibes, spherical sounds vibrate together with the melodic and catchy voice of singer Sven, who must have eaten the vocal chalk of Alice in Chains! This slow green beast is heavy on riffs, but blows a perfectly delivered spiritual vibe-cloud out of his nostrils! With this album the four guys from Dresden have proven that they are by all means one of the many great bands of their genre! This slow green beast has gold dust under its claws!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7229 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*