Newsfeed

Unalei: With mare nostrum£ Mediterranean folk sonorities…..

Unalei - Galatea

Four years after Taedium Vitaethe Italian roman artist Unalei is finally back with a new album Galatea. The album is a record dedicated to geography and the water intended as the element of connection between peoples. The track Anarada,

Galatea’s concept is about roots rediscovering, in terms of space and time. Through a drastic sound changing, Unalei now plots its own path putting in the foreground the mare nostrum£ Mediterranean folk sonorities and the typical soundtrack orchestral dimension. Developed basing on an original and never foregone song-form, the tracks are based on a literary and poetic compartment expressed through four languages: Italian, Spanish, Russian and English. The track Lola,

Recorded, mixed and mastered by Fabio Fraschini (Arctic Plateau, Novembre) and produced entirely in an acoustic way without any Auto-Tune aid or editing intervention, Galatea wants to be genuine and sanguineous likewise the lands which thrived around the Mediterranean. The track The Little Matchgirl,

Among the guest in this new work we can find: Alessandro Sforza (Ars Onirica, Invernoir), Dario Vero, Fabio Fraschini (Arctic Plateau, Novembre), Federica Catalano (ex Lenore S. Fingers), Massimiliano Pagliuso (Novembre).

Galatea is a diverse album with many different sounds but brimming with love for the Mediterranean Sea. The album explore folk, jazz, metal etc. and intertwines the different genres in a very nice way. The songs is different and with their own personality and contrasted with harder and softer moments and sometimes the music is rather beautiful!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*