Newsfeed

Curimus: Takes their intense energy even further…..

Curimus - Garden Of Eden

Garden Of Eden is the third full-length album by Finnish modern deaththrashers Curimus. Following Realization (2012) and Artificial Revolution (2014), the band takes their intense energy even further – the album is a half-hour beatdown combining thrashy riffs and modern elements. The new material is faster and darker, all wrapped up in an uncompromising soundscape. The themes of the songs revolve around human selfishness, fecklessness and injustice in all its forms. At the end this world is the Garden Of Eden, where no one is happy.

Garden Of Eden was originally released in Finland in 2020 by Inverse Records and hit the Official Finnish album chart at #18 and the Physical album chart at #3. Now, Sliptrick Records takes over to spread the the album worldwide with the International Edition.

The singer of the legendary NWOBHM-band Hell, David Bower, gives Garden Of Eden an international touch. His unique voice can be heard on the song 72.

The album was recorded & mixed by Juho Manninen at Rotten Mystik Kult Studios. Mastering was done by Jaakko Viitalähde at Virtalähde Mastering.

Curimus hail from the small town of Loimaa, Finland in 2004. The band is known for their energetic live performances and has toured, besides Finland, in Estonia & Russia. Aggressive rhythms, furious riffs and explosive live shows – that’s what Curimus is all about.

Garden Of Eden will b released April 20th, 2021 on Sliptrick Records

Track Listing:

01. Eden Unveiled

02. Ignite

 03. 72 (feat. David Bower)

04. God Eater

05. Eradication Manifest

 06. Victims

 07. Catalyst

08. Hate The Progress

09. Eisegesis

10. Absence

Curimus are:

Marko Silvennoinen – Vocals | Juho Manninen – Bass | Jari Nieminen – Drums | Tommi Ahlroth – Guitar.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*