Newsfeed

Escapements: Throwing musical ideas off of each other…..

Escapements - Feed

Escapement is a metal band based in the United States. Featuring Johnny Ray (3 Headed Snake, The Mourning) on vocals, Alex Nasla (Gear Gods) on keyboards.

Escapement is the result of vocalist Johnny Ray (3 Headed Snake) and keyboardist Alex Nasla (Witherfall, Helion Prime) meeting on the famous 70k Metal Cruise and throwing musical ideas off of each other during pandemic boredom.

After a few months of reworking the songs and adding creative touches, they are ready to show off their debut single Feed and the music video for it. For the production of the video, Nasla flew to Florida and they shot alongside Loren Whitaker (drums), Chris Massie (guitars), and Brandon Delpino (bass), it was directed by Thomas Crane of Kill Devil Films. It is a slow driving heavy sludgy ballad with haunting vocal melodies, atmospheric keys, technical solos, and huge choruses. Escapement share some details on the conception of the single:

«It was the first song that Nasla and Ray worked on together. It started out small and took many months because of both of their busy schedules, but eventually, it grew, Ray sent the original song to Nasla who wrote keys for it. At that point, Ray had a wild idea to actually have Nasla fly to Florida, and work on a video together with Thomas Crane. It organically came together and was a great success! We believe fans will be refreshed by the heavy riffs, mixed with catchy memorable choruses and amazing solos».

Escapement is a force of lyrical/vocal prowess, atmospheric yet technical keyboard work, dark and heavy guitars, and banging drums and 2021 will have lots to come from the act.  There are more songs in the works, including more videos and a full length down the road. Escapement says that fans can expect scores of new tunes over time.

Memorable, intricate, and anthemic, Escapement brings a new dynamic to progressive metal that is recommended for fans of Nevermore, Gojira, and Alice in Chains.

Nevermore, Gojira, Alice In Chains, Brandon Delpino, Loren Whitaker,

Music Video Credits:

Johnny Ray (Vocals), Alex Nasla (Keyboards), Chris Massie (Guitar), Brandon Delpino (Bass), Loren Whitaker (Drums)

Recording Band Line Up:

Johnny Ray (Vocals), Alex Nasla (Keyboards), Gabriele Costa (Bass), Francesco Pinter (Guitar), David Velez (Drums)

Live Band Line Up:

Johnny Ray (Vocals), Alex Nasla (Keyboards), Brandon Delpino (Bass), Loren Whitaker (Drums), Francesco Pinter (Guitar)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*