Newsfeed

At The Gates: unveils a newly liberated and adventurous band…..

At The Gates – The Nightmare Of Being

Swedish melodic death metal pioneers At the Gates announces their new full-length album The Nightmare Of Being today. The album is set for release on July 2nd via Century Media Records.

While main parts for The Nightmare Of Being were recorded in several different Swedish studios (drums at Studio Gröndal with Jens Bogren, guitars and bass with Andy La Rocque at Sonic Train Studio and vocals at Welfare Sounds with Per Stålberg), the album was mixed and mastered at Fascination Street Studios (Amon Amarth, Opeth, Kreator, etc.) by Jens Bogren, who previously worked with At The Gateson their 2014 comeback album At War With Reality. The album’s visual concept and album cover was developed by artist Eva Nahon.

 «The overall theme deals with the topic of pessimism, and I have been diving deep down in pessimistic philosophers. Trying to understand this way of looking at the world. It is not a negative album, more a gateway into new ideas for me personally, trying out different perspectives. You could call the album an introduction to pessimism as a concept, I guess. It is a very dark album, but not negative», states At The gates vocalist Tomas Lindberg Redant about the album concept. The title track To Drink For The Night Itself,

 «Musically The Nightmare Of Being unveils a newly liberated and adventurous At The Gates with some of the bravest and most mesmerizing material they have ever written». Lindberg Redant adds, «It still sounds like At The Gates, 100 percent. It is just more of everything».

The Nightmare Of Being Tracklist:

1. Spectre of Extinction

2. The Paradox

3. The Nightmare of Being

4. Garden of Cyrus

5. Touched by the White Hands of Death

6. The Fall into Time

7. Cult of Salvation

8. The Abstract Enthroned

9. Cosmic Pessimism

10. Eternal Winter of Reason

Adrian Erlandsson (drums), Jonas Björler (bass), Tomas Lindberg Redant (vocals), Jonas Stålhammar (guitar), and Martin Larsson (guitar)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*